Perly Šumavy

Video hotelu Alpská vyhlídka



Designed by:
canaletto
Zajímavé degustační večeře, degustace velkých vín a podobné gastronomické zážitky již v Praze či Brně nikoho nepřekvapí. Velmi rádi Vám však představíme jakýkoli zajímavý počin na podobné téma, který se uskuteční mimo velká města. Velmi pěkný gastronomický víkend s francouzskými víny a typickou šumavskou gastronomií z místních surovin připravily v polovině října společně Hotel Alpská vyhlídka na Bučině u Kvildy v samém srdci NP Šumava a společnost Merlot d´Or. Víkend v nově otevřeném čtyřhvězdičkovém hotelu na jednom z nejkrásnějších míst na Šumavě překvapil kvalitou gastronomie, která byla na mimopražské poměry zcela mimořádná. Bučina je velmi zajímavé místo. vnoLeží přímo na bavorské hranici, což s nástupem komunistického režimu znamenalo okamžitou likvidaci. Z původních šestapadesáti stavení byl po šedesáti letech obnoven a otevřen pouze hotel Alpská vyhlídka jako dokonalá replika původní stavby. Podobné víkendy zaměřené na spojení pobytu v čisté přírodě, turistiku, zimní sporty a gastronomii zde plánují i v budoucnu. Zaměstnávají ambiciózní mladé šéfkuchaře a mají k dispozici skvělá vína z portfolia společnosti Merlot d´Or. Ta sem zapůjčila i zcela originální velkou dřevěnou vinotéku, která existuje v pouhých dvou kusech a je zárukou správného skladování zajímavých vín. Mimochodem i cenová politika hotelu, člověka zvyklého na „pražské“ ceny vína v restauracích, velmi potěší. Sobotní večer tak účastníkům zpestřilo speciálně sestavené šumavské regionální menu s francouzskými víny. Je vidět, že čerstvé regionální potraviny mohou zajistit skvělou surovinu k zajímavé gastronomii téměř kdekoli. A kombinace šumavských surovin s klasickými francouzskými víny byla nejen zajímavá, ale vše se skvěle doplňovalo. Organizátorům nezbývá než gratulovat k zajímavému počinu a snaze poskytnout příležitost k zajímavým gastronomickým zážitkům i mimo velká města. Hotel Alpská vyhlídka se tak může brzy stát zajímavým cílem milovníků přírody, zimních sportů či turistiky, kteří si v tuzemsku tak často stěžují na nedostatek míst se srovnatelnou gastronomií, jakou zažívají v italských, rakouských či francouzských zimních střediscích.



Menu

Gratinovaný kozí farmářský sýr na lůžku z čerstvých salátů s glazovaným
jablkem a medovými vlašskými ořechy


Sancerre Antique 2007, AOC Sancerre, Florian Mollet

***
Na domácím másle pečené filátko ze pstruha odchovaného v horském jezírku na Bučině
ovoněné restovaným kmínem s krajíčkem čerstvě pečeného černého chleba


Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2008, Domaine Billaud-Simon

***
Steak ze šumavského daňka s čerstvými hříbky z lesů pod Černou horou
s domácím bramborovým koláčem a snítkou jehličí


Château Les Ormes de Pez 2003, Cru Bourgeois Saint-Estephe, MAGNUM

***
Sýr Pont l’Eveque marinovaný ve švestkovém pestu

Pommard 1er Cru Les Epenots 2003, Domaine Parent

***
Koláček z knížecího lineckého těsta zapečený s dušenými jablky
a jemnou máslovou drobenkou


Château Bastor-Lamontagne 1990, Cru Bourgeois Sauternes, MAGNUM

Spřátelené weby


www.sumava.eu
www.sumava.eu

Šumavské lázně
Šumavské lázně

Obec Kvilda
Obec Kvlida

Kolobka - kostka

Spolehlivá firma

Certifikáty

Jsme držitelé certifikátu:

Czech Specials

Akceptujeme platební karty

platební karty

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd